SİYASET
Giriş Tarihi : 10-06-2023 18:07

AK Parti'den Ayrıldı YRP'ye Gidiyor

AK Parti eski grup başkanvekili ve bakanlardan Suat Kılıç, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti'den Ayrıldı YRP'ye Gidiyor

AK Parti eski grup başkanvekili ve bakanlardan Suat Kılıç, partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

Kılıç'ın Yeniden Refah Partisi'nde siyasete devam etmesi bekleniyor. 

AK Parti'de Samsun milletvekili ve grup başkanvekili olan, daha sonra da Gençlik ve Spor Bakanı olan Suat Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Değerli dostlarım, 3 Kasım 2002'den 7 Haziran 2015'e kadar önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğim AK Parti’deki üyeliğimi 3 Haziran 2023'te sonlandırdım.

8 yıllık aranın ardından, ilkelerim ve istikametime uygun bir zeminde, yerli ve milli siyasete katkı sağlamaya, ülkem ve milletim için çalışmaya, inşallah bundan sonra da devam edeceğim.

Öncelikle, milletimin emrinde ve hizmetinde olmanın büyük onurunu yaşadığım bu yıllar boyunca, içinde bulunduğum siyasi hareketten desteğini esirgemeyen kadirşinas halkımıza kalbi şükranlarımı sunarım.

Siyaset yoluyla millete hizmet etmemize elverişli bir zemin oluşturan, duyduğu güvenle en genç milletvekili, en genç grup başkanvekili ve en genç bakan olmamızın yolunu açan, Cumhurbaşkanımız (Başbakanımız) Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a içtenlikle teşekkür ederim.

22, 23 ve 24. Dönem boyunca Meclis'te, partide, bakanlıkta ve devlette, başta memleketim Samsun olmak üzere Türkiye'nin her köşesinden, yakından tanıdığım, birlikte çalıştığım, çok sevdiğim, özellikle de genç kardeşlerim, Allah hepinizden razı olsun. Bütün başarıların bereket pınarı, isimsiz kahramanlar... Sizden de Allah razı olsun.

2002’de AK Parti'de 2011'de GSB'de sizlerle buluşturan, nihayetsiz nimetleriyle halka hizmet fırsatları oluşturan, üstlendiğimiz her sorumluluğun altından alnımızın akıyla çıkmamızı sağlayan, genç yaşta yolumuzu millet ve memleket aşığı inanmış gençlerle kesiştiren, seven ve sevdiren Allah'a sonsuz şükürler olsun."

Başlık 2: Gençlik kolları başkanı paylaştı

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Melih Güner, Twitter hesabında Twitter hesabından, Suat Kılıç ile parti Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın bir fotoğrafını paylaştı. 

Güner, "Kurucu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Siyasete devam edeceğim dedi. Hayırlı olsun" dedi. 

Kılıç'ın önümüzdeki günlerde Yeniden Refah Partisi'ne katılması bekleniyor. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ