VEFAT
Giriş Tarihi : 20-01-2023 18:42

Gazeteci İsmet Solak Vefat Etti

SON DAKİKA: Gazeteci-yazar İsmet Solak yaşamını yitirdi.

Gazeteci İsmet Solak Vefat Etti

Alzheimer rahatızlığı ileri aşamada olan İsmet Solak, ayrıca pankreas kanseri nedeniyle Kırklareli Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyordu. 

Solak 80 yaşındaydı. İsmet Solak, yaz aylarında Ankara'da, kış aylarında ise memleketi Kırklareli Kızılcıkdere Köyü'nde yaşıyordu. 

İsmet Solak'ın cenazesi yarın, Kızılcıkdere Köyü'nde öğleyin düzenlenecek cenaze töreninin ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.  

Başlık 2: İsmet Solak Hakkında

İsmet Solak, 1943'te Kırklareli Kızılcıkdere Köyü'nde doğdu. Lise öğrenimini Kuleli Askeri Lisesi'nde tamamladıktan sonra Kara Harp Okulu'na girdi. Gazeteciliğe Kırklareli Atayolu Gazetesi'nde başlayan Solak, harbiyeden ayrıldıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne bağlı Gazetecilik Enstitüsüne girdi. 

Bir süre Bülent Ecevit'in TBMM'de danışmanlığını yaptı, Trakyabirlik’te yöneticilik üstlendi.

İsmet Solak, Kim dergisi, Akşam, ANKA Haber Ajansı, Milliyet'te çalıştı, Hürriyet ve Güneş gazetelerinde çeşitli görevlerde bulundu, köşe yazarlığı yaptı. Genel Müdür ve ajansın sahibi Müşerref Hekimoğlu’nun 10 Ekim 2004 tarihinde vefatı üzerine Ali Polat, Nazif Ekzen ve Şahin Mengü ile birlikte yeniden ANKA’ya dönen İsmet Solak, ajansın ayakta kalması için çaba sarf etmişti

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ