SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 30-10-2022 20:01

Asma Köprü Çöktü: En Az 20 Ölü

İki yıldır tadilat nedeniyle kapalı olan köprü, açıldıktan bir gün sonra kalabalık nedeniyle çöktü ve durum faciaya dönüştü.

Asma Köprü Çöktü: En Az 20 Ölü

Hindistan'ın Morbi bölgesindeki Machhu barajındaki asma köprünün çökmesi sonucu aralarında çocukların da bulunduğu en az 20 kişinin öldü, 100'den fazla kişi kayıp. 

Olay yerine çok sayıda arama-kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Morbi'nin eski yerel meclis üyesi Kantilal Amrutiya, basına yaptığı açıklamada, asma köprü çöktükten sonra kendisi ve ekibinin Machhu nehrinde en az 8 ceset çıkardığını ve 80'den fazla kişinin mahsur kaldığını söyledi.

Ölü sayısının artabileceği belirtildi. 

Başlık 2: Tadilattan Yeni Çıktı

Köprü son iki yıldır kapalıydı ve sadece bir gün önce tadilattan sonra yeniden açıldı. 

Morbi şehri Kongre başkanı Rajeshbhai Kavar, Pazar günü Diwali festivali dolayısıyla tatil olduğunu, çocuklar da dahil olmak üzere 500'den fazla kişinin kaza meydana geldiğinde asma köprüyü görmeye gittiğini söyledi.

Morbi yerel yönetim yetkililerinden Brajesh Merja, nehirdeki gece ve su akışı nedeniyle yerel halk ve itfaiye ekiplerinin kurtarma operasyonlarını yürütmekte güçlük çektiğini söyledi. Çevre illerden de itfaiye ekipleri kurtarma çalışmalarını hızlandırmak için Morbi'ye sevk edildi.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ