GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-02-2024 14:33

Sele Karşı Ekipler Seferber Oldu

Şanlıurfa'da şiddetli yağıştan dolayı sel ve taşkın olaylarına karşı ekipler seferber oldu.

Sele Karşı Ekipler Seferber Oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Kontrol merkezinde yapılan çalışmaları canlı olarak yansıtılan kameralardan an be an takip etti.

Sel ve taşkın olaylarına karşı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 700 personel ve 200 araçla sahada görev yapıyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olası sel ve taşkın olaylarına karşı tüm ekiplerini seferber etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı 200 araç ve 700 personel ile sahada görev yapıyor 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olası taşkınlara karşı kent genelinde yoğun önlem aldı. Taşkın nedeniyle kapanan bazı yollar iş makinaları aracılığıyla yeniden ulaşıma açıldı. 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile AK Parti Şanlıurfa Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, Ulaşım Daire başkanlığı Trafik Kontrol Merkezinde yapılan çalışmaları anlık olarak takip etti. Başkan Beyazgül, Ulaşım Daire Başkanı Cihan Alıcı’dan yapılan çalışmalarla ilgili olarak teknik bilgi aldı.
150 kamera ve 8 ekibin görev aldığı, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük ikinci trafik kontrol merkezi olarak hizmet veren Ulaşım Daire Başkanlığı Fiber alt yapı ağı ile tüm Şanlıurfa’yı kontrol altında tutuyor. Aynı zamanda Afet Koordinasyon Merkezi görevini de yürütmekte olan merkezde görüntüler anlık olarak takip ediliyor. 
Trafik kontrol merkezine aktarılan görüntülerde olası bir olumsuzluk ilgili birimlere aktarılarak anında müdahale ediliyor. 
Sel ve taşkın olaylarına karşı tüm birimlerin teyakkuzda olduğunu ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, çok sayıda personelin sahada görev yaptığını ve yaşanan olumsuzluklara personellerin anında müdahale ettiğini belirtti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)’de Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldı.

 

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ