ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 27-11-2023 19:09

Teröristlerin Sığınak ve Depoları İmha Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahraman-30 operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Teröristlerin Sığınak ve Depoları İmha Edildi

Altı ilde kırsal alandaki operasyonda terör örgütüne ait 63 sığınak ve depo olarak kullanılan mağaralar imha edildi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kahramanlar-30" operasyonlarına ilişkin ayrıntıları açıkladı. Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen 'Kahramanlar-30' operasyonlarında 6️ ilde 6️3 mağara, sığınak ve depo imha edildi.

Şırnak, Siirt, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Muş ve Tunceli'de J-SİHA ile birlikte ATAK helikopterlerinin de yer aldığı Kahramanlar-30 operasyonlarında; 1 adet keskin nişancı tüfeği, 4 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet PKM makinalı tüfek, 16 adet el bombası, 6 adet bomba atar ve mühimmatı, 8 adet anti-tank ve anti-personel mühimmatı, 155 mm'lik OBÜS top mühimmatı, 31 adet mayın/EYP ile patlayıcı madde, 120 kg amonyum nitrat (EYP yapımında kullanılan), 3.795 adet mühimmat, (7,62 mm, 5.56 mm, 12,7 çap ve ebatlarındaki ağır silah mühimmatları), 3 adet dürbün, 6 adet telsiz, 362 adet pil, 30 adet tüp ve çok sayıda mutfak, gıda, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınaklar tek tek tespit edilip imha edildi."

Yerlikaya, "Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek" dedi.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ