VEFAT
Giriş Tarihi : 13-02-2024 22:02

Jandarma Uzman Çavuş Tuğay Görev Şehidi Oldu

Adıyaman'da yaşanan talihsiz bir kaza, Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Tuğay'ın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Jandarma Uzman Çavuş Tuğay Görev Şehidi Oldu

Görevi sırasında yaşanan kazada ağır yaralanan Tuğay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Geçtiğimiz Cuma günü, Adıyaman İl Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nın dış cephe aydınlatma tamiratı esnasında bir kaza meydana geldi. 31 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Tuğay, çalıştığı merdivenden düşerek ağır yaralandı. Olay yerine hızla intikal eden sağlık ekiplerince Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Tuğay, burada beyin kanaması teşhisiyle tedavi altına alındı. Ancak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Tuğay, şehitlik mertebesine ulaştı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş için Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda düzenlenen tören, duygu dolu anlara sahne oldu. Törene Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, EAH Başhekimi Mehmet Şirik, şehidin ailesi, yakınları ve silah arkadaşları katıldı. 2016 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan Tuğay'ın, Ramazan (5) ve Eşref (3) adında iki oğlu olduğu belirtildi.

Adıyaman İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu'nun okuduğu dua ile son bulan törenin ardından, Tuğay'ın naaşı memleketi Karaman'ın Ermenek ilçesine gönderildi. Şehidin cenazesinin yola çıkarıldığı sırada, oğlu Ramazan'ın el sallaması ve eşi Nejla'nın askeri üniforma ile son görevini yerine getirmesi, yürekleri dağladı

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ