TURİZM
Giriş Tarihi : 24-10-2023 11:33

Tiflis'e Sağlık Turizmi Çıkarması

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Tiflis'te başta sağlık turizmi olmak üzere iş birliği konularında temaslarda bulundu.

Tiflis'e Sağlık Turizmi Çıkarması

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) heyeti, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te başta sağlık turizmi olmak üzere iş birliği konularında temaslarda bulundu.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve ildeki kurumlardan temsilcilerinden oluşan  heyet, Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Çelebi, Tiflis-Trabzon arasında başlatılması planlanan direkt uçuşlar ile turizm faaliyetlerinin gelişeceği gibi ticari faaliyetlerin de artacağını belirtti.

Gürcistan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Giorgi Pertaia da Türkiye ve Trabzon ile yapılan ticaretten memnun olduklarını belirterek hem karayolu hem de hava yolları üzerinde yapılacak iyileştirmeler ile Tiflis ve Trabzon'un birbirine daha da yakınlaşacağını, bu sayede bütün sektörler arasındaki iletişimlerin güçleneceğini belirtti. Üyelerinin büyük bir kısmının Trabzon ile ticari faaliyetlerinin olduğunu belirten Pertaia, imkanların iyileştirilmesi ile bu sayının artacağını ifade etti. 

Çelebi de Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odasını Trabzon'a davet ederek, ikili iş görüşmeleri düzenlenmesini teklif etti. Ziyarette ayrıca kurumlar arasında ortak geliştirilebilecek projeler ve Trabzon'un turizm ve sağlık turizmi imkanları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Başlık 2: Sağlık turizmi acentelerine tanıtım

 Erkut Çelebi ve beraberindeki heyet Gürcistan'da faaliyet gösteren sağlık turizmi acenteleri ile bir araya gelerek Trabzon'un sağlık turizmi olanaklarını tanıttı ve sorularını yanıtladı. Toplantıda ayrıca Trabzon'da sağlık turizmi yetki belgesi bulunan hastane ve aracı kuruluşların tanıtımı yapıldı. Türk Hava Yolları sponsorluğunda gerçekleştirilen toplantının ardından Başkan Çelebi, THY Tiflis Müdürü Kenan İnce'ye Trabzonspor forması hediye etti.

TTSO heyetinin temasları kapsamında Trabzon'daki sağlık sektörünün  tanıtımı yapıldı, Tiflis ve Trabzon arasında başlatılması düşünülen direkt uçuşlar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Trabzon'da üretilen somon ve fındığın Gürcistan'da daha etkin pazarlanması için de görüşmeler gerçekleştirildi.

TTSO heyeti, Türkiye'nin Gürcistan Büyükelçisi Ali Kaan Orbay'ı da ziyaret etti. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ