KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-10-2023 22:57

Çadırkent Yemekhanesinde Ödül Töreni

11. Uluslararası Antakya Film Festivali'nin (UAFF) 'Altın Defne' kazananları açıklandı.

Çadırkent Yemekhanesinde Ödül Töreni

11. Uluslararası Antakya Film Festivali'nin (UAFF) 'Altın Defne' kazananları açıklandı

Deprem bölgesinde büyük çaplı ilk sanat festival olan 11'inci Uluslararası Antakya Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. 

Üç günlük 'milli yas' nedeniyle ödül töreni çadırkent yemekhanesinde düzenlendi. Alison Murray'in yönettiği 'Ariel: Back to Buenos Aires' filmi, 'Uzun Metraj En İyi Film' ödülüne layık görüldü. 

Ödüller, NATO Çadırkent yemekhanesinde sahiplerine takdim edildi.

Başlık 2: "Sanat iyileştirir"

Festival başkanı Mehmet Oflazoğlu, ödül töreninde şunları söyledi: 

"Antakya Varsa Ben de Varım mottosuyla düzenlediğimiz 11. Uluslararası Antakya Film Festivalinin ardından yaşadığımız bu zor günlerden, yardımlaşma ve dayanışmayla çıkacağımıza inanıyoruz. 'Yıkıntıların arasında film festivali olur mu' dediler. Evet hem de daha çok sanata ihtiyacın olduğu süreçteyiz. 

Bizi bu yıkıntıdan kurtaracak olan şey sanat. Acılarımızı dile getirecek, başka insanların acılarıyla bizi yakınlaştıracak bir ortak nokta bulacak ve bunu dile dökebilmek çok önemli. Birileriyle birlikte bir ortaklık olma içerisinde olma hissi çok önemli. Film izlemek, bir tiyatro oyununu paylaşmak, birlikte ağlamak, birlikte gülmek, bazen acının resmini yapabilmek de iyileştirici bir şey. Yan yana durarak, bir araya gelerek, acılarımızı konuşarak, paylaşarak yeni acılar yaşanmaması için hep birlikte iyileşeceğiz. Sanat iyileştirir."

Başlık 3: "Çocukların gecikmiş gülümsemeleri" 

Festival genel koordinatörü Atakan Metin, festivalin zorluğu kadar güzelliğini de yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Antakya halkına, gelen misafirlerimize hakkıyla filmler seyrettirmeyi çok istedik bununla beraber deprem koşullarını mazeret kabul etmeksizin layığıyla film gösterimlerinde istediğimizi alamadık. Fakat bu festivalde Uçaneller Kukla Tiyatrosu ile çocukların gecikmiş gülümsemelerini, Zeynep Öykü arp konserinde genç kızların sanat heveslerini, Prof. Dr. Emin Önder hocamız liderliğinde gerçekleşen panellerde tam da şimdi sanat yapmanın inancını ve Teoman Kumbaracıbaşı söyleşi konserinde depremzedelerin umutlu söylemlerini duyduk, gördük, konuştuk ve yaşadık. Bunlarla avunmayacağız ve daha fazlası için şimdiden çalışacağız. Savaşlar olmasın diyoruz, diyeceğiz ama sanatın olduğu yerde savaşın imkansızlığını da anlamalıyız." 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ