KUTLAMA
Giriş Tarihi : 30-10-2023 21:00

Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin 100. Yılı, SANKO Okulları’nda yüreği vatan ve Atatürk sevgisiyle dolu 400’den fazla öğrencinin sahne aldığı törende büyük bir coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Genel Müdür Fırat Mümtaz Asyalı törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı’nın şartlar ne kadar imkânsız olursa olsun, şanlı Türk Milletinin esaret altında yaşamayı hiçbir zaman kabul etmeyeceğinin tarihe düşülmüş en büyük kanıtı olduğunu söyledi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 yıllık kısa ömrüne iki büyük mücadeleyi, iki çetin savaşı sığdırdığını anımsatan Asyalı, şunları kaydetti:

“Mücadelenin ilki, 16 Mayıs 1919 günü İstanbul’da Bandırma vapuruna bindiği anda başlayan ve 9 Eylül 1922’de son işgalci düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle son bulan, tarihin gördüğü en şanlı bağımsızlık ve Kurtuluş Savaşı’dır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Marmara Denizinden yola çıkıp Karadeniz’de başlattığı Millî Mücadele, derin bakışlı gözleri gibi masmavi Ege Denizi sularında son bulmuştur.

İkinci mücadele ise 29 Ekim 1923 Pazartesi günü I. Mecliste Cumhuriyet’in ilanıyla başlayarak, o masmavi deniz gözlerini bir daha açmamak üzere kapattığı 10 Kasım 1938’e dek devam eden Türk Ulusunun çağdaşlaşma ve aydınlanma mücadelesidir. Genç Türk Devletinin aydınlanma ve çağdaşlaşma mücadelesi tam 100 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni kurulan Türk Devletinin yönetim şeklinin Cumhuriyet olacağını ilan etmesiyle başlamıştır.”

SANKO Okullarının 23 yıldır, her bir öğrencisini; milli ve manevi değerlerini özümsemiş, şanlı Türk tarihini bilen, Türk milletinin bir ferdi olmaktan daima gurur duyan ve geleceğe öz güvenle bakan, bayrağına ve vatanına sevdalı, yüreği Atatürk sevgisiyle dolu bireyler olarak yetiştirilmesini kendine vazgeçilmez bir ilke edindiğini vurgulayan Asyalı; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devletlerin ömürleri dikkate alındığında, bugün 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz aslında oldukça genç. Atatürk en ‘Büyük eserim’ diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasını arzu etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatılması ve muhasır medeniyetler seviyesine çıkarılması için Türk Gençliğine emanet etmiştir. Bu emaneti koruyup yüceltmek Türk Milletinin her ferdinin olduğu gibi gençlerimizin de en önemli görevidir.

O’nun da dediği gibi, ‘Bu noktada tek bir şeye ihtiyacınız var, o da çalışkan olmak. Her ne yaparsanız yapın, o işi en iyi şekilde yapmak için çok ama çok çalışmalısınız. Olur da gün gelir umutsuzluğa kapılır ya da çalışmaktan yorulursanız unutmayın ki muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur’.”

Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezi Spor Salonunda düzenlenen törene, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, SANKO Okulları Danışma Kurulu Onursal Başkanı Jülide Konukoğlu, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu, SANKO Okulları Danışma Kurulu Üyesi Gökhan Aydın, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği törende halk oyunları öğrencileri “Ankara’nın Seymenleri”, “Karadeniz Horon”, “Zeybek”, “Gaziantep Yöresi Halay” gösterileri ile büyülerken, koronun seslendirdiği marşlar ve türkülerle coşku yükseldi. Öğrencilerin sahnelediği vals, jimnastik, bale ve kule gösterileri töreni taçlandırdı.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ