SPOR
Giriş Tarihi : 20-11-2022 11:03

"Fethiye'de Spor, Turizmde Rekor" Projesi

Fethiye'deki spor turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi, alternatif turizm kapsamında spor turistlerinin bölgeye çekilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2021 Teknik Destek Programı kapsamında hibe aldığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor” projesine ilişkin Gezimanya Kurucu Ortağı ve Proje Danışmanı Murat Özbilgi tarafından FTSO Yönetim Kurulu’na sunum yapıldı.

Özbilgi, Fethiye’nin spor turizmi alanında sahip olduğu potansiyelinin ortaya çıkarılmasına ve değerlendirilmesine yönelik bütünleşik yol haritası hakkında bilgi verdi. Ayrıca gerçekleştirilen paydaş görüşmeleri sonunda Fethiye'nin cazibe merkezleri ve spor turizmi türleri belirlenerek oluşturulan spor turizmi haritası ve envanteri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Özbilgi, Fethiye’de mevcutta olmayan ancak potansiyel taşıyan kategorilerde spor turizmini geliştirilebilmesi için çıkarılan kısa, orta ve uzun dönem planlarını katılımcılarla paylaştı. Toplantıda, mevcut uygulamalarda geliştirme önerileri, yeni uygulama fikirleri, turizm unsurlarıyla entegrasyon önerileri, hedef pazar ve tanıtım önerileri ile spor turizmini geliştirmek için kullanılabilecek turistik uygulamalarla ilgili öneri listesi de değerlendirildi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye'deki spor turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi, destinasyonların parlatılması, tanıtılması, alternatif turizm kapsamında spor turistlerinin bölgeye çekilmesi anlamında önemli yatırımlara imza atmak için çalıştıklarını söyledi.

Fethiye'nin doğa sporları, hava sporları, su sporları ve bölgenin essiz coğrafyasının mümkün kılacağı diğer spor dallarının geliştirilmesi gerektiğini anlatan Çıralı, “Mevcut altyapımız spor turizminden pay alabilecek düzeyde. Çeşitli tanıtım faaliyetleri ile bölgenin spor turizmi için uygun olduğunun gösterilebilmesi adına yol haritası oluşturulması ve yönetim stratejisi geliştirilmesiyle şu aşamada ilk hedeflerimizi gerçekleştirdik. Ancak biliyoruz ki bu eşsiz coğrafya da daha yapılabilecek çok şey var. Yeni dönemimizde bu alanda faaliyetlerimizi yoğunlaştırarak, bölgemiz için gerekli tüm çalışmaları yapacağız.” dedi.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ