ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 28-09-2023 15:54

Vali Varol 'Tarım Mükemmeliyet Merkezi'nde

Tarım Mükemmeliyet Merkezi'ni inceleyen Vali Varol, üreticilerin elde ettikleri katma değerin arzu edilen seviyelere çıkmasına katkı sağlayacaklarını belirtti.

Vali Varol 'Tarım Mükemmeliyet Merkezi'nde

Sarıharman Köyünde 4 bin 350 metrekare alan üzerinde inşaatı devam eden Tarım Mükemmeliyet Merkezi'nde badem işletmeleri, 41350 soğuk hava deposu ve yaş meyve-sebze işletme tesisi ve makinelerinden oluşan alanda incelemelerde bulunan Vali Varol, tesisin istihdam olanaklarını da beraberinde getireceğini ifade etti.
Açılış öncesi değerlendirmede bulunan Vali Varol, "İlimiz için büyük önem arz eden Tarım Mükemmeliyet Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte Adıyaman’da tarım sektöründe istihdamın nicelik ve nitelik olarak yükselmesi ve üreticilerimizin birim alandan elde ettikleri katma değerin arzu edilen seviyelere çıkmasına katkı sağlayacağı gibi tarımsal ürünlerin katma değerinin arttırılması, markalaşması, pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve istihdam olanaklarını da beraberinde getirecektir. Bu merkezin hizmete sunulması noktasında destek veren katkıda bulunan tüm kurumlarımıza ve paydaslarımıza teşekkür ediyor, merkezin ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ