TURİZM
Giriş Tarihi : 15-01-2023 23:21

Karadeniz'in En Uzun Plajı Olacak

Giresun'da vatandaşların kullanımına sunulan Plajlar Bölgesi birinci etabının büyük beğeni toplamasının ardından, ikinci etap projeye de start veriliyor.

Karadeniz'in En Uzun Plajı Olacak

Giresun Belediyesi yapımı kısa sürede tamamlanan ve geride bıraktığımız deniz sezonunda vatandaşların kullanımına sunulan Plajlar Bölgesi birinci etabının büyük beğeni toplamasının ardından ikinci etap projeye de start veriyor.

Büyük Güre Deresi ile Teyyaredüzü Gençlik Merkezi arasında yer alan 1 kilometrelik alanı kapsayan projenin teknik çalışmaları tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen projede çok farklı bir mimari uygulanırken, ilk etap ile birleştiğinde Karadeniz Bölgesinde eşi benzeri olmayan 2 kilometrelik bir plaj Giresun’un ve bölge halkının hizmetine sunulacak olup, yerli ve yabancı turistlerin de ilgi göstereceği bekleniyor.

Proje içeriğinde ise; bisiklet ve yürüyüş yolları, 3 adet plaj işletmesi, karavanpark, çocuk oyun alanları ve çocuk kum havuzları, şezlong, plaj alanları, peyzaj alanları ile plaj spor alanları (futbol, voleybol ve hentbol) yer alıyor.

Yıllardan bu yana derme çatma yapılardan oluşan, bakımsız, sahile yakışmayan görüntülerle bilinen Plajlar Bölgesi’nin artık modern mimari, modern peyzajlı, tek tip yapılı ve disiplinli işletme şekline dönüştürülmesi vatandaşlar arasında da büyük memnuniyet oluşturdu.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise yeni plaj alanları düzenleyip vatandaşların hizmetine sunmak için başlattıkları çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak: “Plajımızın birinci etabını tamamlayıp geçtiğimiz sezon halkımızın kullanımına sunmuştuk. Şimdi ise Bakanlığımızın önemli desteğiyle ikinci etap projeye başlıyoruz. Projemizle birlikte vatandaşlarımıza 5 yıldız ayarında tatil imkanı sunarak, kaliteli, modern, temiz bir deniz keyfi yaşatmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımız mutlu olup yüzü güldükçe bizlerin de yüzü gülüyor.” dedi.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ