ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 25-02-2024 11:41

Milli Mücadele Parkı’nın Açılışı Gerçekleşti

Altınşehir'de yapımı tamamlanan ve Milli Mücadele ruhunu yaşatacak olan Eczacı Abdulhamit Ünsal Milli Mücadele Parkı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Milli Mücadele Parkı’nın Açılışı Gerçekleşti

Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından bir süredir yapımı devam eden ve Milli Mücadele Parkı olarak bilinen, tarihi ve Milli Mücadele ruhunu doruklara kadar hissettirecek olan parkın adı, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde şehit olan AK Parti Adıyaman Belediye Meclis Üyesi Eczacı Abdulhamit Ünsal’ın adı verildi. 

Vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlayan milli mücadele ruhunu yansıtmayı ve şehre tarihi doku kazandırmayı hedefleyerek yapımı tamamlanan Eczacı Abdulhamit Ünsal Milli Mücadele Park’ının içerisinde; Diorama resim alanı, 4 kişilik sinema alanına sahip olan müze alanı şeklinde planlanmıştır. Bunun yanı sıra içerisinde yürüyüş yolu, kafe, otopark, tabyalar, büyük ve küçük savaş topları, Seyit Onbaşı Heykeli, Conk Bayırı Atatürk Anıtı, 57. Alay Anıtı, Şehitlik Rölyefi ve Şehitler Abidesi’nin ölçeklendirilmiş tasvirleri, bitkisel düzenleme, mescit bulunmaktadır.

Yoğun çalışma temposu sonucu yapımı tamamlanan parkın açılış töreni düzenlendi.
Düzenlenen açılış törenine Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Ziya Polat, Ak Parti İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, Ak Parti Kadın ve Gençlik Kolları Başkanı, MHP İl Başkanı, Eczacı Abdulhamit Ünsal’ın ailesi, STK Temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşması yapan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç “Bu parkımız yaklaşık 5 dönümlük bir alan, amacımız hem Çanakkale ruhunu yansıtsın hem de Türk, Kürt, Çerkez, Arap birlikte bu vatan için bu bayrak için bu topraklar için canını feda edecek milyonlarca insanın olduğunu ve bizim birlikteliğimizin simgesini yansıtsın. Burada 250 küsur ağacımız var bunlarda Çanakkale’de şehit olan Adıyamanlı kardeşlerimizi temsil edecek birer anı olacaktır. Burası hem park hem de müze olacak şekilde planlandı. Tekrar emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ sözlerini dile getirdi.
Başkan Kılınç’ın konuşmasının ardından Eczacı Abdulhamit Ünsal Park’ının açılışı dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

 

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ