GENEL
Giriş Tarihi : 02-11-2023 14:46

Türkiye’nin Yeni Fark Yaratanları Aranıyor

Sabancı Vakfı, Türkiye’nin yeni fark yaratanlarını arıyor.

Türkiye’nin Yeni Fark Yaratanları Aranıyor

Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bireylerin ve kurumların yaptıkları çalışmalarla yarattıkları etkileri görünür kılmak ve topluma ilham vermek amacıyla yürüttüğü “Fark Yaratanlar” programının 15. Sezon başvuruları başladı. 

Yeni dönemin Fark Yaratanlarını arayan programın başvuruları, 30 Kasım 2023 gün sonuna kadar www.farkyaratanlar.org adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Fark Yaratanlar Programı’nın 14 yıldır şikayet etmek yerine harekete geçenleri bularak, hikayelerini toplumla paylaştığını belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, şunları söyledi:

“Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı ile 2009 yılından bu yana, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bireylerin ve kurumların yaptıkları çalışmalarla yarattıkları sosyal faydayı görünür kılmayı ve topluma ilham vermeyi amaçlıyoruz. 14 yıldır düzenlenen Fark Yaratanlar Programı kapsamında bugüne kadar 46 şehirden toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üreten 210 birey ve kurum seçildi, çalışmaları Türkiye ile paylaşıldı. Fark Yaratanlar Programı ile 14 yılı geride bırakırken, 81 ilden 14 bine yakın başvuru aldık. Birbirinden değerli proje ve çalışmaların topluma ilham olmasına ve seslerini duyurmalarına katkı sunduk, sunmaya devam ediyoruz."

Fark Yaratanlar Programı, toplumsal sorunların bireysel çaba ve aktif vatandaşlık örneğiyle nasıl çözülebileceğine dair topluma ilham vermeyi amaçlıyor. 

Programın 15. Sezonunda da adayların belirledikleri sorunlara getirdikleri çözümlerin somut değişim yaratması, yaratıcı, sürdürülebilir, yaygınlaştırılabilir, şeffaf ve güvenilir olması bekleniyor. Seçilen Fark Yaratanlar, uzmanlar eşliğinde yapılan ihtiyaç analizi sonrasında uzun soluklu bir yolculuğa başlıyor. 

Fark Yaratanlar Ağı’na dahil olan kişi ve kurumlar; 1 sezon boyunca Sabancı Vakfı ile birebir çalışma şansına sahip oluyor. Buna ek olarak dahil oldukları ağ içerisinde diğer Fark Yaratanlar ile iş birliği geliştirme, çeşitli atölye ve etkinliklere katılma fırsatını da yakalıyor. Düzenlenen etkinlik ve atölyeler ise yine Fark Yaratanların ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda şekilleniyor. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ