TURİZM
Giriş Tarihi : 05-10-2023 15:58

Antalya'ya Gelen Turist 14 Milyona Yaklaştı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: ''Bugün itibariyle Antalya’mıza 13 milyon 814 bin yabancı turist geldi."

Antalya'ya Gelen Turist 14 Milyona Yaklaştı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ''Bugün itibariyle Antalya’mıza 13 milyon 814 bin yabancı turist geldi. 2 milyon 894 bin ile Rusya birinci sırada'' dedi.

Böcek, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Antalya’ya gelen Moskova yerel yöneticilerinden Sergey Çeremin ve beraberindekilerle görüştü. Antalya’nın tarım ve turizm potansiyeli hakkında bilgi veren Böcek, heyeti Antalya’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Sergey Çeremin, eğitim alanında işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Heyette Moskova Ticaret Odası Başkanının da bulunduğunu söyleyen Çeremin, Antalyalı iş insanları ile görüşmeler yapacaklarını belirtti. Aynı zamanda turizm alanında da işbirliğinin son derece olumlu geliştiğine değinen Çeremin, “Halkımızın birçoğu Antalya’da tatil yapıyor. Teknoloji alanında da işbirliği yapmak istiyoruz. Teknoparklar arası bilgi iletişim konularında ortak işler yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl Rus kültür günleri düzenlemeyi planlıyoruz ve bunu da Antalya’da gerçekleştirmek istiyoruz. Bizim ünlü sanatçılarımızın çoğu Antalya’da festivallere katılıyorlar. Ziyaretimden kısa bir süre önce Moskova Hükümetinin Kültür Dairesi ile sinema yapımcıları ile bir görüşmem oldu. Onlar sizin film festivalinize katılmayı çok istiyorlar” diye konuştu.

Başlık 2: Rus turistler ilk sırada

Muhittin Böcek de Antalya’nın Türk turizminin ve tarımının başkenti olduğunu belirti. Antalya’nın deniz, kum ve güneşin yanı sıra 500’den fazla antik kentiyle tarihi de barındırdığını belirterek şöyle konuştu:

“Sizlerle ticaret, sosyal, kültür ve sanat anlamında işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyarız. Birlikte güzel şeyler yapabiliriz. Bugün itibariyle Antalya’mıza 13 milyon 814 bin yabancı turist geldi. 2 milyon 894 bin ile Rusya birinci sırada. Yılbaşından bu yana toplam 13 milyon turist ziyaret etti. Yıl sonunda 15 milyonu geçeceğimizi düşünüyoruz.”

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ