SAĞLIK
Giriş Tarihi : 25-02-2024 17:21

1630 Hastanın Sağlığı Onlara Emanet

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Evde Sağlık Hizmetleri tarafından 1630 hastanın tedavisi evlerinde takip ediliyor.

1630 Hastanın Sağlığı Onlara Emanet

2017 yılında hizmete giren Evde Sağlık Hizmetleri Birimi 5 ekip halinde hastalardan gelen talepler doğrultuda randevulu olarak günde 70 hastaya evde sağlık hizmeti alıyor.

1630 kayıtlı hastalarının olduğunu ifade eden Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Dere, Evde Sağlık Hizmetleri Birimi olarak muayene, kan alma, pansuman, sutür alma, sonda takılması ve değişimi gibi hizmetler verdiklerini belirtti.
Günde ortalama 70 hastayı ziyaret ettiklerini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Dere,"Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri birimi olarak 2017 yılında kurulmuştur. 1630 hastamız bulunmaktadır. Günde ortalama 70 hastaya ziyaret planlamaktayız. 5 ekibimiz bulunmaktadır bunlar günlük randevu şeklinde çalışarak ziyaretlerini yapmaktadır. Ziyaretlerde, muayene, kan alma pansuman, sütür alma, sonda takılması ve değişim gibi hizmetler vermekteyiz. Ayrıca ilaç raporu, bez veya mama raporu gibi ihtiyacı olan hastaları ilgili branşlara yönlendirmekteyiz."dedi.

Başlık 2: "24 saat içerisinde hastayı ziyaret ediyoruz"
Ailelere ve hastalara evlerinde sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetinde verdiklerini belirten Dere,"Çeşitli hastalıklar nedeniyle bireylere evlerinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde yapılan muayene, tektik, tahlil, tedavi bakım ve rehabilitasyon hizmetleri ve hizmet verdiğimiz hasta grupları olarak yatağa tam bağımlı hastalar, yarı bağımlı hastalar, palyatif bakım hastaları, ALS, SMA gibi ileri derece kas hastalıkları olan hastalar son olarak Parkinson, Alzheimer, DM hastalarına hizmet vermekteyiz. Evde Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen hastalarımızın 444 3833 numaralı Ulusal Çağrı Merkezi hattını aramaları gerekmektedir. Burayı aradıklarında bir randevu oluşturulmaktadır. Biz de bu randevu doğrultusunda 24 saat içerisinde hastayı ziyaret ediyoruz ve hastanın ilk değerlendirmesini yaptıktan sonra Evde Sağlık Hizmetlerine uygun bir hasta olarak kanaat getirirsek hastayı sistemimize kaydediyoruz ve tüm takiplerini yapıyoruz. " Şeklinde konuştu.  "Bir ihtiyacı olmasa bile 3 ayda bir kesinlikle hastamızı görüyoruz"
3 ayda bir hastaları ziyaret ettiklerini sözlerine ekleyen Dere,"Hastalarla ilgili açıkçası çok sıcak diyaloglar yaşıyoruz. Çünkü hiç tanımadığımız insanların evlerine davet ediliyoruz. Bu hastalar gerçekten hastane ortamındaki sağlık hizmetini evlerinde alma gibi bir talepleri var bizde bunu yapıyoruz. Bu çok sıcak samimi ilişkilere yol açıyor. Hastalarımızla diyalogumuz çok sıcak çünkü hastanın bize herhangi bir ihtiyacı olmasa bile 3 ayda bir kesinlikle hastamızı görüyoruz. Bizim normalde hastalarımız bize telefonla ulaşır bir şikayeti varsa bizi davet ederler biz gideriz ama çoğu ayda bir en geç 3 ayda bir şekilde bize ulaşmayan hastalarımızı ziyaret edip gerekli tedavilerini planlamaktayız."dedi.
Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Dere, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik'e sağladığı desteklerden ötürü teşekkür etti.

 

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ