SPOR
Giriş Tarihi : 12-12-2023 11:24

Hakem Halil Umut Meler'e Saldırı

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e saldırdı.

Hakem Halil Umut Meler'e Saldırı

Soyunma odasına giden Meler'in yanına koşarak giden Kocak yüzüne bir yumruk attı. Bu sırada yere düşen Meler'de bazı kişilerin de tekme savurduğu görüldü. Gözünde şişlik oluşan Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü ve ardından da hastaneye kaldırıldı. 

Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı. Koca da daha sonra hastaneye götürüldü. 

Başlık 2: Koca gözaltına alınacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığını, Faruk Koca'nın da polis gözetiminde hastanede olduğunu belirtti. Yerlikaya şunları kaydetti:

"MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırı gerçekleştirilen Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca emniyet güçlerimizin gözetiminde hastanede tedavi görmektedir. Tedavi sonrası gözaltı işlemleri gerçekleştirilecektir.

Hakemimize saldırıda bulunan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahıslar Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır."

Yerlikaya, bir başka paylaşımında da "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez. Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz. Türk hakemliğini yurt dışında da başarıyla temsil eden hakemimiz Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi. 

Başlık 3: Tepkiler

Hakeme yapılan saldırı tepkilere neden oldu. Sosyal medyadaki bazı tepkiler şöyle:

-Recep Tayyip Erdoğan (Cumhurbaşkanı): "Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz."

-Numan Kurtulmuş (TBMM Başkanı): "Bu akşamki maçta hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı Türkiye Büyük Millet Meclisi adına şiddetle kınıyorum. Böyle bir saygısızlık olmaz. Spor sahasında böyle bir saldırının olması asla kabul edilemez."

-Özgür Özel (CHP Genel Başkanı): "Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın maç sonrası FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler'e yumruk atmasıyla başlayan şiddet olaylarını kınıyorum. Şiddetin spor sahalarından kazınması için bugüne kadar yeterli önlem almayanları tekrar göreve davet ediyorum."

-Ahmet Davutoğlu (Gelecek Partisi Genel Başkanı): "Balık baştan kokar! Türkiye Süper Ligi’nde bu gece yaşanan skandal, ne kadar büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzun habercisidir. Kutuplaşma ve nefret dili bizi buraya getirdi. İhtiyaç duyduğumuz, ötekisi olmayan, spordan keyif alan, birliktelikten mutlu olan bir ülkedir. Suçluları cezalandırın. Hakem Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum."

-Ümit Özdağ (Zafer Partisi Genel Başkanı): "MKE Ankaragücü Spor Klubü başkanı, eski AKP milletvekili, Erdoğan’ın başbakan iken Keçiören’de oturduğu evin sahibi Faruk Koca, Ankaragücü-Rizespor maçı sonrasında yumruk atarak hakem Umut Melen’i yere düşürüyor. Yere düşen hakeme yerde 10 kişi tekmelerle vuruyor.  Faruk bey, bir milletvekili milli bir mesele, namus meselesi olmadıkça el kaldırmaz. Ankaragücü sadece Ankaragücü değil, MKE Ankaragücü’dür. İstiklal Harbimizin bize kıymetli bir mirasıdır. Adı Ankara’gücü’dür ama kastı Türk’ün gücüdür. Siz böyle bir takımın başkanı olarak böyle davranma hakkına hiç sahip değilsiniz. Hakem yanlış kararlar almış olabilir. Öfkeden haklı olarak deliye dönmüş olabilirsiniz. Yine de yapmanız gereken TBMM’den çıkmasına katkı verdiğiniz yasalara göre hareket etmekti. Sizden ricam hakemin kendisinden, muhtemelen evde maçı izleyen annesi, babası, eşi ve çocuklarından ve MKE Ankaragücü tarihinden özür dilemeniz."

-Osman Aşkın Bak (Gençlik ve Spor Bakanı): "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sporun ruhuna ve Türk futboluna asla yakışmayan bu görüntüleri sahalarımızda görmek istemiyoruz."

-Vasip Şahin (Ankara Valisi): "Yakışmadı Ankara’ya, Ankaragücü’ne! Sorumlular hakkında yasal gereği yapılacak."

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ