SİYASET
Giriş Tarihi : 29-08-2023 13:48

AK Parti Büyük Kongresi 7 Ekim'de Toplanacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin büyük kongresinin 7 Ekim'de yapılacağını açıkladı.

AK Parti Büyük Kongresi 7 Ekim'de Toplanacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin büyük kongresinin 7 Ekim'de yapılacağını açıkladı. 

Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"MKYK'mız 7 Ekim tarihinde büyük kongremizin yapılması kararını onaylamıştır. Tabii bizim büyük kongrelerimiz her zaman için partimizin tarihi açısından vazgeçilmez niteliklere ve özelliklere sahip olduğu kadar aynı zamanda Türk demokrasisi açısından da önemli kilometre taşları teşkil eder. Büyük kongrelerimizde Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın verdiği mesajlar önümüzdeki ayların, yılların hangi siyasetler temelinde değerlendirileceğini ortaya koyması bakımından önemlidir. Dolayısıyla 7 Ekim'de de güçlü değerlendirmeler yapılacağını ifade etmek isterim." 

MKYK'da büyük kongre hazırlıklarının da gözden geçirildiğini anlatan Çelik, "Bu gözden geçirmenin neticesi olarak da teşkilat başkanlığımız büyük kongreyle ilgili hazırlıkları MKYK'mıza sundu. Aynı şekilde bir de tabii önümüzdeki yerel seçimlere dönük değerlendirmemizi yaptık. Yerel yönetimler başkanlığımız yaptıkları hazırlıkları, belediyelerimizle ilgili değerlendirmelerimizi ele aldılar" dedi. 

Ömer Çelik, seçimleri "demokrasi bayramı" olarak niteleyerek, şöyle konuştu: 

"Tabii en önemli konulardan bir tanesi önümüzdeki yerel seçimlerdir. Milletimizin huzuruna gideceğiz ve yerel yönetimlerle ilgili olarak bir kere daha yapılanları, milletimizin onayına arz edeceğiz. Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın MKYK toplantılarımız ve MYK toplantılarımız öncesinde bildiğiniz gibi kapsamlı bir değerlendirmesi olur. Bu bağlamda hem de MKYK'mıza hem de bütün teşkilatlarımıza önümüzdeki yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanma konusunda talimatlarını vermişlerdir. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere geçtiğimiz dönemde hizmetsizlikle karşı karşıya kalan, milletimizin arzu ettiği şehir yönetimlerine kavuşamayan şehirlerimizin, büyükşehirlerimiz ve diğer şehirlerimiz başta olmak üzere yeni dönemde yeniden güçlü belediyecilik anlayışımızla buluşması için, Cumhur İttifakı'nın yönetimde olmadığı yerlerde bunun güçlü bir şekilde hayata geçirilmesi için gereken değerlendirmeleri yaptılar, talimatları verdiler."

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ