TURİZM
Giriş Tarihi : 29-01-2023 16:19   Güncelleme : 29-01-2023 16:26

Ankara Turizminin En Önemli Figürü Olacak

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Tulumtaş mağarası bölgenin önemli bir ziyaret yeri olacak.

Ankara Turizminin En Önemli Figürü Olacak

Ankara'nın Ankyra döneminin kanıtı olan ve Mart ayı içerisinde ziyarete açılacağı bildirilen  Tulumtaş mağarasının, Ankara turizminin en önemli figürü olacağı bildirildi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Tulumtaş Mağarası'nı ziyaret etti.  

Baran, Ankara'nın eski isimleri arasında yer alan Ankyra'nın "gemi çapası" anlamına geldiğini hatırlatarak, "Tulumtaş'tan alınan toprak örnekleri binlerce yıl önce bölgenin okyanus olduğunu gösteriyor. Ankara'nın Ankyra döneminin kanıtı olan Tulumtaş, Ankara turizminin en önemli figürü olacak." dedi. ATO'nun Başkent'in turizmini canlandırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Baran, Tulumtaş Mağarası'nın sarkıt ve dikitleriyle ilgi çekeceğini ve Ankara turizminin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Baran, "Ankara üstü örtülü hazine, bu değerlerin gün yüzüne çıkartılması için hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

 Başlık 2: 5 Milyon Yıllık 

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek de, Tulumtaş'ın bölgedeki yol yapım çalışmaları sırasında dinamit patlatması sonucunda ortaya çıktığını hatırlattı. 2019 yılında Tulumtaş'la ilgili çalışma yürütmeye başladıklarını bildiren Şimşek, Ankara, Gazi ve Hacı Bayram Veli Üniversitelerinden öğretim görevlileriyle istişare ederek çalıştıklarını aktardı. Şimşek, "Yürüttüğümüz çalışmalar Tulumtaş'ın 5 milyon yıl öncesinde oluşmaya başladığını ortaya koyuyor. Sarkıt ve dikitlere ve içerideki hava ve su durumuna bakıldığında yeni sarkıt ve dikitlerin oluştuğunu yani mağaranın canlı olduğunu görüyoruz. Yani burada hem eski bir tarih hem de hala devam eden bir oluşum söz konusu" dedi.

 Mağara'nın turistlerin gezebileceği şekilde iç düzenlemesinin yapıldığını ve etrafında da rekreasyon çalışmalarının devam ettiğini bildiren Şimşek, "Ankara'ya gelen turistlerin de buraya gelip burayı görmeleri bizi mutlu eder" diye konuştu.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ