GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-04-2024 22:58   Güncelleme : 18-04-2024 10:45

Samyeli Vakfı Sevgide Sınır Tanımadı

Samyeli Vakfı ihtiyaç sahibi ailelere akülü sandalyelerini ulaştırmaya devam ediyor.

Samyeli Vakfı Sevgide Sınır Tanımadı

İstanbul merkezli vakıf “Sevgi Sınır Tanımaz” projesiyle Türkiye’nin dört bir yanındaki üyelerine ulaşıyor. Sevgi Sınır Tanımaz konvoyu sayesinde bu sefer de Adıyaman’daki 6 özel gereksinimli bireyi akülü sandalyesine kavuşturdu.

Adıyaman- Şevket ERGÜN;

“14 yıl önce talihsiz bir kaza geçirdim. Malatya Araştırma hastanesine annemi götürürken yolda trafik kazası sonucu omurilik felçlisiyim. Bu sandalyeyi bana ulaştıran Samyeli Vakfı yönetimine ve son Başkanımız Binali Yıldırım’a da sonsuz teşekkür ederim.” dedi.

Adıyaman-Fatma Toprak;

Video ile vakıf başkanına seslenmişti ve bu çilesinin son bulmasını talep etmişti. Sandalyesine kavuşan Fatma teyzenin mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Adıyaman- Hasan KAYA;

Akülü sandalyesi olmadığı için evden çıkamayan Hasan’ın da ailesi, çocukları için bir başvuruda bulunmuşlardı. Hasan Kaya, “Arkadaşlarım dışarı çıkarken ben hep evdeydim. Diğer çocuklar gibi bende özgürce dışarda dolaşmayı çok istiyordum. Akülü sandalyem olmadığı için arkadaşlarımla vakit geçiremiyorum. Şimdi sandalyeme kavuştum ve artık rahatça okula da gidebileceğim.” demişti.

Ali Duran, Nisa Çatı ve Ahmet Korkmaz’ın sandalyeleri teslim edildiğindeki mutlulukları görülmeye değerdi. Sandalyelerine kavuşmalarına vesile olan Samyeli gönüllülerine teşekkürlerini ilettiler.

Her yıl binlerce gereksinimli bireye sandalyelerini kavuşturduklarını söyleyen Bahattin Demir, “Biz bu yola çıkarken tüm kalplere dokunmayı kendimize şiar edindik. Hem akülü hem de manuel sandalye desteği vererek üyelerimizin hayata dahil olmasını sağlıyoruz. Başvurular vakıf üzerinden bizzat gerçekleşiyor. Yönetim olarak raporlar incelendikten sonra uygun görülmesi durumunda sıraya alıyoruz ve sırası gelenlere, sandalyelerini evlerine götürerek teslim ediyoruz. Çünkü bizim bir hayalimiz var o da tüm özel gereksinimli bireylerin hayatlarını güzelleştirebilmek.” diye konuştu.

Samyeli Vakfı sadece akülü Sandalye dağıtımıyla değil birçok alanda özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarını 2017 yılından beri sürdürüyor.

Haber: Yusuf Işık/ Adıyaman PHA

Kaynak : PHA

Anahtar Kelimeler: Samyeli Vakfı Sevgide Sınır Tanımadı

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ