ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 07-09-2023 13:45

"Bin 185 Terörist Etkisiz Hale Getirildi"

Yılbaşından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 185'e, 25 Temmuz 2015'ten bu yana ise otuz sekiz bin 528'e ulaştığı bildirildi.

Son bir haftada 39 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle yılbaşından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1.185'e, 25 Temmuz 2015'ten bu yana ise 38.528'e ulaştığı bildirildi. 

Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında bir haftalık süreçte yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi paylaştı

Aktürk, terörle mücadele konusunda şunları kaydetti:

"24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 38.528 teröristi etkisiz hâle getiren kahraman ordumuzun; PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kesintisiz ve kararlı mücadelesi devam etmektedir. 

Bu kapsamda, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 39 terörist etkisiz hâle getirilmiş, 1 Ocak’tan itibaren etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 1.185’e ulaşmıştır.

Mücadelemiz, tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Diğer yandan Bakanlığımız, FETÖ ile mücadelesini de yeni bilgi, belge ve veriler ışığında bünyesinde FETÖ ile iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya dek kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürecektir."

Aktürk, "Bu yılın başından itibaren harekât bölgelerimize terör örgütü tarafından 69’u son bir haftada olmak üzere 165 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, Mehmetçik tarafından 24’ü son bir haftada olmak üzere 864 terörist etkisiz hâle getirilmiştir" dedi.

Başlık 2: Sınırlarda 667 kişi yakalandı

Tuğamiral Aktürk, hudutların "Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleri ve tesis edilen çok katmanlı emniyet sistemi" ile korunduğunu ifade ederek, şu bilgileri paylaştı:

"Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 667 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 31’i FETÖ mensubu olmak üzere 34’ü terör örgütü üyesidir. 4 bin 887 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 423’e yükselmiş, yakalanan şahıslardan 316’sı FETÖ mensubu olmak üzere toplam 451 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 150 bin 584 olmuştur."

Başlık 3: Tahıl koridoru

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan süreci ilişkin gelişmelerin yakından takip edildiğini anlatan Aktürnk, Türkiye'nin "ateşkes ve ardından kalıcı barışın sağlanması için etkin, kolaylaştırıcı rol üstlenmeye ve insani krizi hafifletmeye yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduğuni" dile getirdi. 

Rusya tarafından durdurulan Tahıl Girişimi’nin devamına temasların "koordineli olarak devam ettiğini" belirten Aktürk, Soçi zirvesinde bu konuda olumlu havada geçen bir görüşme yapıldığını kaydetti. 

Aktürk, "Diğer yandan Karadeniz’de mevcut hassas güvenlik dengesinin ‘Bölgesel Sahiplik’ ve ‘Montrö ilkeleri’ çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi. 

Başlık 4: Kosova'dan geri dönüş tamamlandı

Aktürk, "Yunanistan ile son dönemde gelişen olumlu havanın devam ettirilmesi ve geliştirilmesi için karşılıklı çabalarımız sürmektedir" diye konuştu. 

Tuğamiral Aktürk, Kosova'daki olayların ardında bölgeye giden ihtiyat taburunun dönüşünün 6 Eylül itibarıyla tamamlandığını da kaydetti. 

Aktürk, "Başta deprem sonrası hayatın normalleştirilmesi olmak üzere orman yangınları ve diğer afetlerle mücadele çalışmaları da ilgili bakanlık ve kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde sürdürülmektedir" dedi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ