GÜNDEM
Giriş Tarihi : 23-09-2023 23:25

Otoparka Çekilen Halk Otobüsü 21'e Ulaştı

Ankara'da indirimli ve serbest kartlı yolcuları taşımadıkları için otoparka çekilen 'özel halk otobüsü' sayısı 21'e yükseldi.

Otoparka Çekilen Halk Otobüsü 21'e Ulaştı

Ankara'da indirimli ve serbest kartlı yolcuları taşımadıkları için otoparka çekilen 'özel halk otobüsü' sayısı 21'e yükseldi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) yapılan açıklamada, "bakanlık tarafından verilen desteği ve akaryakıt fiyatlarını beğenmeyenlerin başvuracağı yerin elediye değil, kanunla ücretsiz taşıma hakkını belirleyen ve bunun karşılığında ödeme yapan kurumlar" olduğu ifade edildi. 

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Özel halk otobüslerine öğrenci ve serbest biniş hakkı olan vatandaşlarımızın kanuna ve sözleşmeye aykırı şekilde alınmama konusu ile ilgili Belediyemize 22 Eylül 2023 tarihinde 1233 adet öğrenci abonmanlı, 1642 adet serbest biniş kartlı olmak üzere toplam 2875 vatandaşımızdan ihbar ulaştı.

Özellikle öğrencilerin kanun tanımaz bir kararla taşınmama oranının yükseldiği dikkat çekmektedir.

İhbarların tamamı için, kanunların Belediyemize verdiği haklar ölçüsünde diğer araçlara uygulanan cezai işlemlerin yanı sıra toplam 21 adet araç parka çekildi.

Özel Halk Otobüsü işleticileri daha önce yaptıkları açıklamalarda 15 Ekim'de tüm Türkiye'de bu kararı uygulayacaklarını belirtti. Ancak ne hikmetse sadece Ankara'da, manidar bir zamanlama ile bu kararı uygulamaya başladılar. Kanuna aykırı bu karara bir devlet kurumu olarak boyun eğmemiz mümkün değildir. Bu kararı yaklaşan yerel seçimler öncesi ucuz siyasi hamleler olarak değerlendiriyoruz." 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ