GENEL
Giriş Tarihi : 12-03-2024 16:26

Erdoğan Şehit Aileleriyle İftar Sofrasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit aileleriyle düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Erdoğan Şehit Aileleriyle İftar Sofrasında

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da ilk iftarını şehit yakınları ile yapmayı tercih eden Cumhurbaşkanı, iftar sofrasını 'muhabbet sofrası' olarak nitelendirdi ve Ramazan-ı Şerif'in ilk iftarını bu şekilde yaptıklarını söyledi.

Programın açılış konuşmasında, şehit yakınları ve gazilerin milletin emaneti olduğunu belirten Erdoğan, devlet ve millet olarak onların her daim yanında olduklarını ve kalplerinin en özel yerinde misafir ettiklerini vurguladı. Milletin huzuru ve devletin bekası için görev yapan güvenlik güçlerine minnet ve şükranlarını sunarken, tüm kamu görevlilerinin korunması için dualar ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi sırasında Türk milletinin gösterdiği cesareti hatırlatarak, 'asker millet' vurgusunu yaptı. Erdoğan, son 21 yılda hayata geçirilen reformlarla Türkiye'nin millî bir şahlanış sergilediğini, savunma sanayii yatırımlarıyla tam bağımsız bir devlet haline geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, özellikle son on yılda Türkiye'yi yeniden zayıf günlerine döndürme çabalarına karşı milletin birlik ve beraberlikle bu tür oyunları bozduğunu ifade etti. Milletin, kazanımlarına ve geleceğine sahip çıkmasının önemine değinirken, Türkiye'nin karşılaştığı her zorluğun üstesinden geleceği inancını tekrarladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yeni bir gelecek açtıklarını ve yaşanabilecek her sıkıntının yalnızca irade, plan ve zaman meselesi olduğunu belirtti. İslam aleminin ve milletin Ramazan ayını tebrik ederken, Ramazan'ın bereketinin tüm insanlığın üzerine olması dileğinde bulundu.

Ayrıca sosyal medyadan da şehit yakınları ve gazilerle yaptığı iftarla ilgili bir paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarın gerçekleştirildiği bu mübarek ayda, İslam âleminin Ramazan ayını tekrar tebrik ettiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı, "Milletimizin emaneti şehit yakınlarımız ve gazilerimiz" diyerek, her zaman onlara olan destek ve vefa borçlarını hatırlattı.

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ