ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 29-12-2022 13:52

Adıyaman'ın Zenginlikleri Değer Kazanıyor

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç'ın göreve gelmesiyle şehrin tarihi değerlerinde başlatılan restorasyon çalışmalarında yelpaze genişletiliyor.

Adıyaman'ın Zenginlikleri Değer Kazanıyor

Adıyaman Belediyesi tarafından daha önce Tarihi Çarşı ve il merkezindeki tarihi konaklarda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarına bir yenisi daha ekleniyor.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç'ın "Eşsiz değerlere sahip olan Adıyaman'ımızın turizm pastasından hak ettiği payı alması için elimizden geleni yapacağız" diyerek başlatılması talimatını verdiği kentteki tarihi yapıların restorasyon çalışmaları kapsamında şimdiye kadar Tarihi Çarşı'nın önemli bir kısmını yenileyen Adıyaman Belediyesi, şimdi de Tarihi Adıyaman Kalesi'ni yenilemek için kolları sıvadı.

Eski adıyla Hısn-ı Mansur yeni adıyla Tarihi Adıyaman Kalesi olarak bilinen şehir merkezindeki kalede gerçekleştirilecek çalışmalar öncesinde alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, çalışmaların en hızla şekilde başlatılıp, tamamlanmasını istedi.

Başkan Kılınç "Tarihi Adıyaman Kalesinde restorasyon çalışmaları başladı" diyerek devam ettiği konuşmasında, "Hemşehrilerimiz için önemli bir yere sahip olan Adıyaman Kalesindeki çalışmalar hassas ve doğru bir şekilde yapılacak ve halkımızın hizmetine sunulacak. Hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ