KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 01-10-2023 20:57

Amazon Kadınlar Resim Sergisi Devam Ediyor

Samsunlu ressam Melek Yıldız Ergül’ün, 15 Eylül 2023’te SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı “Zamana Dokunmak” temalı “Amazon Kadınlar” resim sergisi devam ediyor.

Amazon Kadınlar Resim Sergisi Devam Ediyor

Ergül, özünde Anadolu Kadını olan Amazon Kadınları, sanatsal ögeler kullanarak yorumladığını belirterek, “Samsun bölgesinde yaşamış Amazon kadınlarının kültürel yaşantılarını beş yıldan beri proje olarak tuvallerime yansıtıyorum” dedi.

Amazon kadınlarının yaşam kültürlerinde giydikleri kostümleri, kullandıkları savaş aletlerini danslarını hayata bakış tarzları, duruşları ve felsefelerini resimlerine yansıtarak yaşanmış bir hayatı ve kültürü anlatmaya çalıştığını kaydeden Ergül, eserlerini, SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde Gaziantepli sanatseverler ile buluşturmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ergül, “SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde açtığım kişisel sergimde 30 eserim yer alıyor. 31’inci kişisel sergimde eserlerimi sanatseverlerle buluşturduğum için mutluyum. SANKO Ailesine ve Gaziantepli sanatseverlerde ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Melek Yıldız Ergül’ün akrilik boya ve karışık teknikte yaptığı soyut figüratif eserlerinden oluşan “Zamana Dokunmak” temalı “Amazon Kadınlar” resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 6 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

Ressam Melek Yıldız Ergül, Samsun’da doğdu. 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi bölümü bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bazı liseler ile güzel sanatlar lisesinde resim ve sanat tarihi öğretmenliği yaptı.

Çalışmalarının ana teması “Amazon Kadınları” olan sanatçı, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Almanya, Belçika, Hollanda, Makedonya, Bulgaristan ve KKTC’de birçok karma sergiye katıldı.

Ulusal ve uluslararası sempozyum ve çalıştaya katılan sanatçının, yurt içi ve yurt dışında birçok müze ve özel koleksiyonda eseri bulunuyor.

GESAM, ASGAD ve SAKÜDER üyesi olan sanatçı, çalışmalarını Samsun’da kurduğu atölyesinde sürdürüyor.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ