METEOROLOJİ
Giriş Tarihi : 26-11-2023 22:34

İzmir'de Yağmur ve Fırtına

İzmir'de dün akşam başlayan fırtına ve yağmur kent genelinde günlük hayatı aksattı.

İzmir'de Yağmur ve Fırtına

İzmir'de dün akşam başlayan fırtına ve yağmur kent genelinde günlük hayatı aksattı. 

Bazı bazı yerlerde deniz taştı ve yollar göle döndü. Karşıyaka Mavişehir, Yelken Kulübü ve Alsancak Kordon'da deniz seviyesi bir metre kadar yükseldi ve su baskınları yaşandı. 

Bazı yerlerde fırtınadan ağaçlar devrildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün referansıyla, uyarısını yaptığımız deniz taşması Bostanlı, Karşıyaka ve Alsancak’ın kıyı bölgelerinde gerçekleşti. Olağanüstü hava koşulları nedeniyle teyakkuza geçirdiğimiz 1200 mesai arkadaşımız, 250 iş makinesi ile geceden beri su tahliyesi yapıyor. Vatandaşlarımızın bu afetten en az etkilenmesi için İZSU, İtfaiye ve Fen İşleri ekiplerimizle canla başla çalışıyoruz" dedi. 

Başlık 2: Ulaşım aksıyor

Büyükşehire bağlı İZDENİZ'den yapılan açıklamada bazı iskelelerin yolculara açılmadığı belirtilerek, "Alsancak, Bostanlı ve Karşıyaka İskeleleri ile çevresinde yaşanan deniz taşmasının yarattığı olumsuzlukların giderilmesi amacıyla tüm ekipler çalışmalarını sürdürmekte olup iskelelerin en kısa sürede hizmete açılabilmesi için çalışmalar tamamlanmak üzeredir" denildi. 

Denizin yükseldiği bölgeler başta olmak üzere yollarda su birikintileri ulaşımı aksattı. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ