GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-06-2023 00:36   Güncelleme : 21-06-2023 23:12

Öğretmene Zorunlu Hizmet Affı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerinin zorunlu hizmet yükümlülüğü 16 Mayıs 2023 tarihine kadar atananlar için kaldırıldı.

Öğretmene Zorunlu Hizmet Affı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerinin zorunlu hizmet yükümlülüğü 16 Mayıs 2023 tarihine kadar atananlar için kaldırıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasını öngören düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, hizmet puanının hesabında dikkate alınacak sürelere kısmi zamanlı geçici öğreticilikte geçirilen sürelerin yanı sıra "yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimine yönelik Bakanlık tarafından yürütülen projelerde öğretici/öğretmen veya rehber danışman olarak geçirilen süreler" de dahil edilecek. 

Yapılan değişiklikle, zorunlu hizmet yükümlülüğüne ilişkin başlangıç tarihi 16 Mayıs 2023 olarak belirlendi. Daha önceki düzenlemede, "Bakanlık öğretmen kadrolarında 6/5/2010 tarihinden sonra göreve başlayanlar" için zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunuyordu. 

Bu kapsamda 16 Mayıs 2023 tarihinden önce Bakanlık öğretmen kadrolarında göreve başlayanlar için zorunlu hizmet ortadan kaldırılmış oldu. 

Başlık 2: Bakandan Twitter paylaşımı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Öğretmenler Odası sohbetlerimizde sıkça sorulan zorunlu hizmet affı 16.06.2023 tarihi itibariyle gerçekleşmiş olacak. İlgili arkadaşlara hayırlı olsun" dedi. 

Tekin, başka paylaşımında ise "Bilhassa deprem bölgesindeki öğretmenler Odası sohbetlerimizde konuştuğumuz, kadrolu öğretmenliğe geçen Pictes öğretmenlerimizin, proje kapsamındaki çalışmaları hizmet sürelerine dahil edilmesi taleplerini de karşılayacağız" bilgisini bilgisini verdi.

PIKTES (PICTES) Projesi, "Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi» projesi Millî Eğitim Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu arasında "Türkiye'deki Suriyeli Mülteciler için Mali İmkan» anlaşması (FRIT) çerçevesinde imzalanan sözleşme ile Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemine entegrasyonunda MEB faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan bir projesi. Süresi iki yıl olan projedeki faaliyetler 3 Ekim 2016 tarihinde başladı. 

Halen PIKTES-II kapsamındaki faaliyetler sürüyor.  Bu konudaki duyuru ve faaliyetlere piktes.gov.tr adresinde yer veriliyor. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ