GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-10-2023 23:38

Yapı ve İnşaat Sektöründe Söz Sahibi Olacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) "kadın eli usta semineri"ne katılan 22 kadın yapı ve inşaat sektörüne yönelik verilen eğitimlerin tamamlandı.

Yapı ve İnşaat Sektöründe Söz Sahibi Olacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) "kadın eli usta semineri"ne katılan 22 kadın yapı ve inşaat sektörüne yönelik verilen eğitimlerin tamamlandı. 

Çimento esaslı ürünlerle duvar, zemin, seramik, dolap kapakları ve mutfak tezgâhları üzerinde fark yaratmak üzerine kurulu seminer kapsamında verilen eğitimlerde; dekoratif desen oluşturma ve var olan deseni değiştirme konuları uygulamalı olarak anlatıldı.

İki gün süren semineri başarı ile tamamlayan 22 kadına sertifika verildiğini belirten Proje Koordinatörü Tuğba Aydın, “Kariyer Merkezi ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından ortak yürütülen proje kapsamında alışagelmiş uygulamaların dışında yapı sektörüyle kadın istihdamını ve kadının estetik bakış açısını buluşturmayı amaçladık” dedi.

Kadın istihdamını önceleyen projeler için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını anlatan kadın girişimci Cansın Sultan Arıcan ise yenileme projelerinin mutfak dolaplarında, tezgâhlarda, duvarlarda, zeminlerde çimento içerikli ürünlerle nasıl yeniden yapılabildiğini gösteriyoruz ve kadın usta yetiştirdiklerini belirtti.

Başlık 2: 1235 kişi istihdam edildi 

ABB Kariyer Merkezi; iş arayan Başkentlilerle işvereni bir araya getirerek istihdama katkı sağlıyor.

Kariyer Merkezi uzman personeli aracılığıyla iş arayan vatandaşlara meslek edinme, kariyer planlama, CV hazırlama, iş arama kanallarının etkin kullanımı ve mülakat süreçleri hakkında nitelikli danışmanlık hizmeti veriyor.

2022 yılının mayıs ayında hizmete açılan merkeze bugüne kadar 8 bin 509 kişi başvuru yaptı. Bu kişilerden 11 bin 122’si firmaların talepleri ile kendi vasıf ve yeteneklerine göre ilgili yerlere yönlendirildi. Bu süreçte toplamda bin 280 firma ile irtibat sağlanırken, bin 235 kişinin ise istihdam edilmesi sağlandı. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ