GÜNDEM
Giriş Tarihi : 16-08-2023 20:13

Camide Çekilen Fotoğraflara İki Gözaltı

Camide çekilen fotoğraflara soruşturma açıldı: İki kişi gözaltına alındı.

Camide Çekilen Fotoğraflara İki Gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Kocatepe Camisi'nde çektiği ve sosyal medyada paylaştığı görüntüler nedeniyle halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan soruşturma başlatıldığını ve iki kişinin gözaltına alındıklarını açıkladı. 

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: 

"Yazılı, görsel ve sosyal medyadaki yayınlar sebebiyle yapılan açık kaynak araştırmalarında; Bilal Kısa isimli bir yönetmenin bir bayan şahısla Ankara Kocatepe Camiinde çektiği ve sosyal medyada yayınladığı fotoğraflar sebebiyle TCK’nın 216/3 maddesinde düzenlenen halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçundan re'sen soruşturmaya başlanıldığı;

Bu kapsamda kolluk birimleri tarafından yapılan araştırmada fotoğrafları çekilen bayan şahsın Ezgi Cebeci, söz konusu yayını yapan yönetmenin Bilal Kısa olduğu, şüphelilerin Ankara’da ikamet ettiği hususlarının tespit edildiği,

Şüphelilerin gözaltına alındığı, ikametlerinde arama, suç delillerine el konulması ve CMK m. 134. kapsamında dijital materyallerinde inceleme kararı verildiği, evrakın mevcutlu olarak hazırlandığı, bilgilerinize arz olunur."

Başlık 2: Fotoğrafları kaldırdı

Bu arada, çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Bilal Kısa, görselleri yayından kaldırdı ve yerine kısa bir açıklama koydu. Bilal Kısa, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kocatepe Camiinde yapmış olduğum çalışmamın amacından çok fazla saptığı ve yanlış yerlere çekildiğini üzülerek izlemekteyim. Niyetin camiye küsmüş belli bir kesimin önyargısını kırıp huzur bulacakları yerin cami olduğunu göstermekken, şu an vatan hainliğine kadar ilerleyen yakıştırmalar görmek beni ve ailemi endişelendiriyor. Keşke böyle olmasaydı. Kırdığım, yanlış anlaşıldığım herkesten ayrı ayrı özür diliyorum."

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ