KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 21-08-2023 13:27

Altın Koza Film Festivali Jürisi Belli Oldu

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Metraj Film Yarışmaları jüri üyeleri belli oldu.

Altın Koza Film Festivali Jürisi Belli Oldu

18-24 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenecek, 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Metraj Film Yarışmaları jüri üyeleri belli oldu. 

Bu yıl 30'uncusu gerçekleştirilecek festivalde, ‘’Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’’nda yarışacak filmleri, yönetmen Ömer Faruk Sorak başkanlığında, oyuncu Bennu Yıldırımlar, oyuncu Cezmi Baskın, yazar ve senarist Murat Uyurkulak, yapımcı Nefes Polat, kurgu yönetmeni Özcan Vardar, görüntü yönetmeni Özgür Eken, akademisyen Prof.Dr. Senem Erkılıç ve sinema yazarı, Sinematek Film Program Koordinatörü Senem Erdine’den oluşan jüri değerlendirecek.

Festival kapsamında verilecek SİYAD En İyi Film Ödülü’nü belirleyecek sinema yazarları jürisi Övgü Gökçe, Yeşim Burul ve Talip Ertürk’ten oluşuyor. Film Yönetmenleri Derneği tarafından verilecek “Film-Yön En İyi Yönetmen” ödülü, Ceylan Özgün Özçelik, Emre Kayış ve Mahmut Fazıl Coşkun’dan oluşan jüri tarafından belirlenecek.

 “Belgesel Film Yarışması”nda yarışacak filmleri ise; belgesel film yapımcısı Coşkun Aral; yapımcı, yönetmen ve yazar Cengiz Özkarabekir; yönetmen, akademisyen, Belgesel Sinemacılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kurtuluş Özgen; yönetmen Mustafa Ünlü; yapımcı, yönetmen, Belgesel Sinemacılar Birliği kurucu üyesi Dr. Semra Güzel Korver’in yer aldığı jüri değerlendirecek.

Uluslararası Kısa Film Yarışması jürisi, akademisyen Prof. Dr. Bülent Çaplı, oyuncu Feride Çetin, Uluslararası Burgas Film Festivali Direktörü Emil Ovanesov ve yönetmen İlker Savaşkurt’tan oluşurken; Öğrenci Kısa Film Yarışması jüri üyeleri, yönetmen ve oyuncu Barış Atay, Diyarbakır Kısa Film Festivali Direktörü Serhat Gönen ve yönetmen, yapımcı Vuslat Saraçoğlu’ndan oluşuyor. 

Adana Kısa Film Yarışması’nda yer alacak filmleri ise akademisyen Bülent Özkam, oyuncu Mine Çayıroğlu ve yönetmen, oyuncu Savaş Satış’tan oluşan jüri değerlendirecek.

Jüri tarafından değişik kategorilerde yapılacak değerlendirmelerin sonunda  toplam 1 milyon 285 bin TL değerinde ödül dağıtılacak.

Festivalin merakla beklenen Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Metraj Film Yarışmaları’ nda yer alacak filmler önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Festival kapsamında, ayrıca dünya sinemasından seçkiler, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, sinema sempozyumu ve sergiler de yer alacak. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ