GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-11-2023 08:33

'İlk Bürom'da 60 Avukat Yerleştirildi

ABB, mesleğe yeni başlayan avukatlara destek olmak amacıyla hayata geçirdiği "İlk Bürom Projesi" kapsamında 60 avukata anahtarları teslim edildi.

'İlk Bürom'da 60 Avukat Yerleştirildi

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) mesleğe yeni başlayan avukatlara destek olmak amacıyla hayata geçirdiği "İlk Bürom Projesi" kapsamında 60 avukata anahtarları teslim edildi. 

Ulus İş Hanı’nda düzenlenen anahtar teslim töreninde konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Türkiye'de bir ilk olan uygulamayı bugün başlatıyoruz. Avukat arkadaşlarımızın tarihi mekânda mesleğe adım atışlarında kendilerine, Türkiye Barolar Birliği ile destek olmak için buradayız. Şu anda 60 avukat arkadaşımızın anahtarları verilecek. Daha sonra bu sayı 96'ya çıkacak. İki yıllığına bu ofisleri veriyoruz ancak işini artırıp daha önce çıkan olursa yedek sıralardan gelenler olacak" dedi. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ise şunları söyledi:

"Burada sadece 60 meslektaşımız ilk bürolarına kavuşmakla kalmayacaklar. Aynı zamanda ortak çalışma alanlarından faydalanacak yüzlerce meslektaşımız olacak. Yine devamında Ankara Barosu'nun çok önemli projesi olan 'Gelincik Projesi'nin kadına yönelik şiddetle çok etkin şekilde mücadele eden, alanında donanımlı meslektaşlarımızın çalışma alanları da bu tarihi mekânın içerisinde olacak. Yani bu mekânda gencecik meslektaşlarımız, yurttaşların adalete erişimi için hak, hukuk ve adalet mücadelesi verirken aynı zamanda başta kadına yönelik şiddet olmak üzere Ankara Barosu'nun kurumsal mücadelesi de yine bu çatı altında yürüyecek."

"İlk Bürom Projesi" kapsamında ofislerine kavuşan avukatlar uygulamanın genç avukatlara mesleğin başında önemli bir destek sağladığını söylediler. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ