ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 25-09-2023 16:08

“Kente Yeni Bir Soluk Getirmeyi Hedefliyoruz”

Başkan Kılınç; “Belediyemiz bünyesinde yapımına başladığımız 'Kent Meydanı Projesi' ile kente yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz.”

“Kente Yeni Bir Soluk Getirmeyi Hedefliyoruz”

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç il merkezine yeni bir boyut kazandıracak olan Kent Meydanı Projesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

Şehrin tarihi ve estetik dokusuna uygun mimariyle inşasına başlanan Kent Meydanı Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Kadim şehri hak ettiği meydana kavuşturmayı amaçlayan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, çalışmaları yerinde inceledi.

Çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Kılınç: “Belediyemiz bünyesinde yapımına başladığımız Kent Meydanı Projesi’nde; arsa alanını 12.154 m², proje alanını ise 24.280 m² olacak şekilde belirleyerek kente yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz. Projenin içerisinde şehrin trafik yoğunluğunu azaltmayı amaçladığımız 740 araçlık 2 kat kapalı otopark, gençlerimizin ders çalışıp dinlenebileceği bir alan olarak tasarladığımız kafe-kütüphane, kent estetiğine uygun kuru havuz ve cami olacak şekilde planlamasını yaptık. Ekiplerimiz tarafından çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kent merkezindeki estetiği ve yeşil alanı arttıracak olan proje için şimdiden memleketimize hayırlı olsun diliyorum.” şeklinde sözlerini dile getirdi.

Huzur ve barış şehri olan Adıyaman’a yeni bir görünüm kazandırmayı hedefleyen projeyi ilgiyle karşılayan vatandaşlar Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ a ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ