YEREL
Giriş Tarihi : 11-11-2023 17:33

SANKO Okulları Öğrencilerine İki Ödül

SANKO Okulları öğrencileri, Mersin TED Kolejinin ev sahipliğinde düzenlenen “VEX IQ Robotik Yarışması”ndan iki ödülle döndü.

SANKO Okulları Öğrencilerine İki Ödül

SANKO Okulları 6’ncı sınıf öğrencileri Yusuf Günaydın ve Kerem Erkülah’tan oluşan Inventors Takımı, yarışmanın en yüksek ödülü olan “Excellence Award” Mükemmeliyet Ödülü’nü kazandı. Öğrenciler yarışmada; takım çalışması, otonom ve mühendislik becerileri gibi tüm kategorilerde en iyi dereceleri alması sonucunda bu ödüle almaya hak kazandı.

7’nci sınıf öğrencileri Tuana Turan ve Zehra Altunkaya ile 5’inci sınıf öğrencisi Zehra Nur Efe’den oluşan Vega Takımı ise tasarladıkları robot ile “Robot Becerileri Kategorisi”nde ikinci oldu. Tasarladıkları robot yazdıkları kodlar ile temaya ait görevi yerine getirerek en iyi ikincilik derecesini elde etti.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerini ve yarışmaya hazırlanmalarına rehberlik eden danışman öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın ile Gülden Dilsiz’i kutlayarak, 2 Mart 2024’te İstanbul’da düzenlenecek Türkiye finallerinde başarılar diledi.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ