GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-10-2023 23:03

İstanbul’da Teknelerin Şovu Başladı

500’den fazla tekne tekne, tekne ekipman ve aksesuarları fuarında görücüye çıktı.

İstanbul’da Teknelerin Şovu Başladı

Tekne, tekne ekipman ve aksesuarları fuarı, MarinTurk İstanbul City Port Pendik’te kapılarını açtı. 

21-29 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenen fuarda; lüks tekne ve yatların yanında, tekne ve yat inşasında kullanılan son teknolojiler de sergileniyor. 150’nin üzerinde firmanın katıldığı fuarda 500’den fazla yerli ve yabancı marka temsil ediliyor. 500’ün üzerinde tekne, deniz severlerin beğenisine sunulurken fuarda sergilenen teknelerin toplam değeri ise 10 milyar TL’yi aşıyor.  

Fuarın bu yıl geçen yıla göre yüzde 30 büyüdüğüne dikkat çeken Dilek Soydan, “Fuarımızın tek çatı altında toplanmış olması başarıyı da beraberinde getirdi. Türkiye'nin deniz üzerindeki tek ve en büyük fuarını yapıyoruz. Çünkü, denizde 400' den fazla, karada 100’den fazla tekne sergiliyoruz.” dedi. 

Organizatörlerden Fahir Çam, “Bosphorus Boat Show’da yüzlerce, birbirinden değerli dünya devi marka var. 50 bine yakın ziyaretçi bekleniyor. Fuar sayesinde milyarlarca liralık ciro elde ediliyor. Böylesi büyük rakamlar ve hacim, hepimizi heyecanlandırıyor” diye konuştu.  

İş birliği ile sektörün tüm bileşenlerinin bir araya geldiğini kaydeden Murat Bekiroğlu ise şunları söyledi:

“Sektörümüz hiç kimseye faydası olmayan cılız organizasyonlarda buluşuyor, geniş kitlelere ulaşamıyordu. Ciddi bir fuar karmaşası da söz konusuydu. Bu karmaşaya son vermek adına nihai bir çözüm olarak ortaya çıkan ‘Bosphorus Boat Show’ markamız deniz fuarının yanı sıra kara fuarı olarak da organize edilecek. Yine, burada olduğu gibi sektör bileşenlerini ve deniz severleri tek çatı altında tek bir fuarda buluşturacak" 

Başlık 2: Fuarın en gözde tekneleri 

Fuarın en pahalı ve en büyük teknelerinden biri Tuzla’da Mengi Yay tersanesinde üretilen 42 metrelik NB 99 L' AQUILA 2 isimli yelkenlide, 1 adet master kabin, 4 adet de misafir kabini bulunuyor. Dört adet mürettebat kabininin bulunduğu yelkenlinin fiyatı 11,5 milyon Euro (345 milyon TL).  

Yenilenen yarı-deplasman SD serisi tekne, fuarın dikkat çekenleri arasında yer alıyor. 27 metrelik tekne, 8,5 milyon Euro’luk (260 milyon TL) satış fiyatıyla fuarın en pahalı tekneleri arasında bulunuyor. Dört kabinli, sekiz kişinin rahatlıkla konaklayabildiği teknenin Türkiye’deki ilk gösterimi Pendik Marina’daki Bosphorus Boat Show’da yapılıyor.  

Başlık 3: VIP kabinli 240 milyon TL  

26,92 metre uzunluğunda ve 6,31 metre genişliğindeki Riva 88’ Folgore’nin değeri 240 milyon TL. Tekne önünde çift kişilik VIP kabin, iskele tarafında çift kişilik bir misafir kabini ve sancak tarafında iki tek kişilik toplamda 4 kabini yer alıyor. 

18,67 metre uzunluğa sahip Arcadia Sherpa 1 adet master kabin 1 adet de misafir kabinine sahip. 2,5 milyon Euro’luk (75 milyon TL) teknede 50 metrekarelik bir teras bulunuyor. 5,58 metrelik genişliğe sahip teknede 6 kişi rahatlıkla konaklayabiliyor. 

Yerli üretim Samba Powerboats, fuarın en dikkat çeken yerli üretimleri arasında yer alıyor. Bir kabini olan teknenin, arka bölümünde geniş bir oturma alanı bulunuyor. 8,65 metrelik teknenin satış fiyatı ise 105 bin Euro (3 milyon TL). Tekne denizde 80 kilometre hıza ulaşabiliyor. 

Tender 27 isimli yerli üretim gezi teknesi fuarda ilgi gören tekneler arasında yer alıyor. Uzunluğu 8,35 metre olan gezi teknesinin satış fiyatı ise 70 bin Euro’dan (2,1 milyon TL’den başlıyor.  60 kilometre hıza ulaşabilen Hollanda markası olan tekne, Türkiye’de Tuzla’da üretiliyor. 

Deniz bisikletleri ve deniz scooter’ları da sergilenen ürünler arasında yer alıyor. Fiyatları 3 bin Euro’dan başlıyor 18 bin Euro’ya kadar çıkıyor. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ