SİYASET
Giriş Tarihi : 13-10-2022 11:13

“Ülkemiz, Yüz Yılın İşini 20 Yıla Sığdırdı”

İl Başkanı Kabaktepe: “Adalet, eğitim, sağlık ve emniyet sütunlarında yükselen ülkemiz, yüz yılın işini 20 yıla sığdırdı.”

“Ülkemiz, Yüz Yılın İşini 20 Yıla Sığdırdı”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Türkiye’nin yüz yılı üzerine bir yazılı açıklama yaptı. Başkan Kabaktepe açıklamasında, “Türkiye Yüzyılı Üzerine Birkaç Kelam” başlığıyla şu değerlendirmelerde bulundu:  

“Ülkeler ve toplumlar için her yüzyıl, bir muhakeme ve muhasebe fırsatıdır. “Asır”, belirli bir zaman dilimi olduğu kadar aynı zamanda, devletlerin ve milletlerin aynasıdır.

Türkiye, kendi yüzyılının son 20 senesine kadar hak ve özgürlük mücadeleleri, vesayet baskıları, siyaset kurumunun çıkarıldığı darağaçları, ekonomik buhranlar ve kardeş kavgalarına tanık oldu.

Aziz milletimiz, bir asrı tamamlamak üzere Türkiye’nin hikâyesini emin ellere, Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında AK Parti’ye teslim etti. Adalet, eğitim, sağlık ve emniyet sütunlarında yükselen ülkemiz, yüz yılın işini 20 yıla sığdırdı.

Dünya bu sessiz devrime anbean şahit olurken dört temel sütuna milli ve yerli sanayi, hak ve özgürlükler, dış politika ve ekonomi sütunları eklendi. Türkiye, bu sarsılmaz sekiz temel sütun üzerinde yeni bir yüzyıla merhaba diyor.

Bu süreç, milletimiz ve uluslararası toplum açısından bir ‘idrak dönemi’dir. Köken olarak ‘derk’ yani kavuşmak ve yetişmek anlamı ihtiva eden ‘idrak dönemi’, Türkiye Yüzyılı’nın belirleyici kodudur.

Milletimiz, kendi kıymetini her alanda idrak etmiş, mahrum bırakıldığı tüm hizmet ve icraatlara bu milletin mensubu olmakla kazandığı haklara kavuşmuş ve zamana karşı yarışta öz değerine yetişmiş; özgüvenli birey dolayısıyla yüksek değerli toplum inşası tamamlanmıştır.

Uluslararası toplum, kilit altında tutulmak istenen bir medeniyet mirası sahibi Türkiye’nin kilitlerini kırdığını görmüş; insan merkezli, adalet eksenli, barış odaklı küresel bir dış politika vizyonu karşısında bir kez daha Türkiye idrakine vasıl olmuştur.

Bu idrak bütünlüğü, fikir ve aksiyon temelinde Türkiye Yüzyılı, kendi değerlerini üreten, karar mekanizmalarını işleten, milletiyle yükselen, insanlıkla bütünleşen; ekonomi, tarım ve sanayide bağımsız; + sağlıkta öncü, bilim ve teknolojide yenilikçi, savunmada yerli ve milli menfaatleri konusunda tavizsiz; kültür ve sanatta bir ayağı toprağında ama gözü ve gönlü evrensele açık, geniş bir perspektifin adıdır.

İnsanın ziyanda olduğuna dair Asr’a yemin edilen o mübarek kelamda, “İman edenler, salih amel işleyenler, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler” bunun dışında tutuldu. Bu istisnaya talip olanlar, Türkiye’yi alnı pirüpak bir yüzyıla taşıdı.

20 yıl... Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında büyüyen ve milletin tek vücut oluşuyla abideleşen bir asrın neticesi. Her yüzyıl bir ayna ise milletimiz gururla, bugün o aynaya bakarak kendini ve geleceği görüyor.”

 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ