GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-01-2023 17:41

Mehmet Metiner Vakıf Kurdu

Eski milletvekili Mehmet Metiner, Demokrasi ve Birlik Vakfı (DEM-BİR VAK) adıyla bir vakıf kurdu.

Mehmet Metiner Vakıf Kurdu

Eski vekili" class="taglink" title="milletvekili Haberleri">milletvekili Mehmet Metiner, Demokrasi ve Birlik Vakfı (DEM-BİR VAK) adıyla bir vakıf kurdu. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Resmi Gazete'de yer alan duyurusuna göre, DEM-BİR VAK İstanbul merkezli olarak faaliyet gösterecek. Vakfın yönetinde Mehmet Metiner, Cemal Kaya ve Ebubekir Elmalı yer alıyor. 

Vakfın mal varlığı Mehmet Metiner tarafından konulan 90 bin liradan oluşuyor. 

Vakfın amacı "her düzeyde eğitim, öğretim, din, bilim, teknoloji, kültür, sanat, turizm, spor ve sağlık konularında kamu yararına ve kamu hizmeti niteliğinde faaliyetler ve sosyal yardımlar yapmak ve vakıf senedinde yazılı diğer amaçları gerçekleştirmek" şeklinde sıralanıyor. 

Başlık 2: Mehmet Metiner Hakkında

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 5 Mart 1960 tarihinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.

Çeşitli dergilerin yayın yönetmenliğini yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Fazilet Partisi Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı. Bahçeşehir Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak ders verdi. Yayımlanmış 9 kitabı bulunuyor

AK Parti'den 24. Dönem Adıyaman, 25. ve 26. Dönem'de de İstanbul Milletvekili olarak TBMM'de görev aldı.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ