KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 01-11-2022 15:34   Güncelleme : 01-11-2022 15:35

Yetenekleriyle Dikkatleri Üzerine Çekiyor

Adıyaman'da, kaligrafi ve hat konusunda birbirinden güzel eserler üreten kaligrafi ve hat ustası Mehmet Han, başarılı hizmetleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Yetenekleriyle Dikkatleri Üzerine Çekiyor

Adıyaman’da Taekwondo sporunun ilk antrenörü ve bu sporun mimarı olan Mehmet Han, son 6 yıldan beri kendisinde çocukluktan beri var olan bir başka yeteneği ile de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Mehmet Han, kaligrafi sanatını kendi yetenekleri ile farklı şekil ve tasarımları ile ilginç hale getirmeye devam ediyor. İnsanların özel günlerinde, doğum günlerinde ve firmalara reklam amaçlı promosyon ve hediyelik ürünlerde yaptığı tasarımlar ile de ilgi çekmeye devam ediyor.

Yaklaşan öğretmenler günü için de değişik tasarımlar ile insanların hediyelik el yapımı sanat ürünlerine ulaşmalarına vesile oluyor.

Konu ile ilgili fikrini aldığımız kaligrafi ve hat ustası Mehmet Han; “Taekwon-do sporunu Adıyaman’a öğretip tanıtmakla beraber içimde çocukluktan beri var olan resim ve güzel yazı yeteneğimi de Profesonel anlamda zirveye çıkarmaya çalışıyorum. Her gün pratik yapıyorum. Kendimi geliştiriyorum. Amacım daha da iyi olmak ve bu sanatı imkân verilirse ilimizde çocuk, genç, yaşlı ve isteyen herkese öğretmektir.

Öğrenmenin her türlüsünü seviyorum. Üniversite lisans mezunuyum. 3 yabancı dili orta seviyede konuşuyorum. Birçok konuda kitap okuyorum. Araştırıyorum. Boş durmayı sevmiyorum.

Maalesef Adıyaman'da daha önce sporda yaşadığım sahipsizliği şimdi kültür ve sanat konusunda yaşıyorum. Sahip çıkıldığı ve imkân tanındığı sürece çok daha iyi işler başaracağıma, Adıyaman’ı kendime ait bazı sanatsal projelerim ile ilgi odağı ve turizme çok katkı sağlayacağıma inanıyorum. Lakin ben hariç kimse bana inanmıyor. Hatta inanmak bir kenara, kimse beni görmüyor.

Yaklaşan öğretmenler günü için insanlarımızdan bana talepleri olan olursa kendi tasarımlarımdan hediyeler yaparak bu taleplere karşılık verebilirim. Bana bu imkân ve desteği verdiğiniz için teşekkür ederim” dedi.   

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ