ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 23-12-2022 23:10

“Çok Sayıda Gencimize Yardımcı Olduk”

Başkan Yücel: “Daha önce yürüttüğümüz AB projesinde çok sayıda gencimize ve öğrencimize eğitimler vererek, işe girişlerine ve iş bulmalarına yardımcı olduk.”

“Çok Sayıda Gencimize Yardımcı Olduk”

Adıyaman Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası organizesiyle önemli bir AB projesinin tanıtımı yapıldı. Daha önce onayını aldıkları projelerle Adıyaman’a katkı sunan Adıyaman Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası, bu kez yepyeni bir projeye imza atıyor.

AKTEK, (Adıyaman Kültür, Turizm, Eğitim ve Kalkınma Derneği DIAN (K.K, MILIOS AND SIA OE Atina) ile birlikte yürüttükleri ‘ERASMUS + Program KA210-ADU-Yetişkin Eğitiminde Ölçekli Ortaklıklar Programı’ kapsamında hazırlanan, ‘Eski Mahkûmlar İçin Eğitim, Girişimcilik, İstihdam ve Sosyal İçerme Projesi’nin tanıtımı yapıldı.

Adıyaman Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Mahmut Yücel tarafından organize edilen proje tanıtım toplantısına Baro Başkanı Bilal doğan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ahmet Günaydın, oda başkanları, kurum ve kuruluşların yönetici ve amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Adıyaman Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Mahmut Yücel; “Oda olarak ilimizin mesleki eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi adına üzerimize düşeni yapmak için çalışıyoruz.

Önceki yıllarda yürüttüğümüz AB projesinde çok sayıda gencimize ve öğrencimize eğitimler vererek işe girişlerine ve iş bulmalarına yardımcı olduk. Projede alınan ürünler, bilgisayarlar ve donanımları mesleki okullara devrettik. Bunlar çocuklarımızın eğitimlerinde aktif olarak kullanıldı. Bunlar bizlere moral kaynağı olmaktadır. Yine aynı şekilde şuanda uygulaması devam eden Nitelikli ve Belgeli iş gücü projesinde TÜRKAK onayını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. MYK onayını ve yetkisini de aldıktan sonra MESLEKİ YETERLİLİK sınavlarını yaparak ilimizde bir ilki başararak Adıyaman halkına Kaynakçılık ve Metal doğrama alanında hizmet sunacağız.

Biz mesleki oda olarak kısıtlı imkânlarımız ile elimizden geldiğince ilimizin kaliteli insan gücü yetişmesine katkı vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda sosyal sorumluluk alarak, projeler geliştirerek ilimizin kalkınmasına katkılar sunuyoruz. Bundan sonra çalışma arkadaşlarımızla projeler geliştirmeye ve uygulamaya devam edeceğiz. Bunun için bizimle çalışmak isteyen kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı ve katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye davet edilen İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ahmet Günaydın ise, slayt sunumu eşliğinde ‘Eski Mahkûmlar İçin Eğitim, Girişimcilik, İstihdam ve Sosyal İçerme Projesi’nin tanıtımını yaparak, projeye katkı sunan ve emek veren tüm paydaşlara teşekkürlerini bildirdi.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ