ZİYARET
Giriş Tarihi : 26-12-2022 15:39

Başkan Kılınç'tan Noel Ziyareti

Belediye Başkanı Kılınç, Hıristiyan vatandaşların Noel yortusunu kutladı.

Başkan Kılınç'tan Noel Ziyareti

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Noel Bayramı dolayısıyla Adıyaman Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesini ziyaret ederek, Hıristiyan vatandaşların Noel yortusunu kutladı.

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, 25 Aralık Noel Bayramı (Hz. İsa'nın doğumu) dolayısıyla Süryani Kadim Kilisesi Bölge Metropoliti Mor Griğoryos Melki Ürek'i ve Hıristiyan vatandaşları ziyaret ederek Noel yortusunu kutladı.

Metropolit Ğriğoriyos Melki Ürek'in kapıda karşıladığı Başkan Kılınç, ziyarette yaptığı konuşmada, her millet ve dinden insanın kardeşçe yaşadığı huzur ve barış şehri Adıyaman'ın dünyaya örnek olduğunu dile getirerek, "Süryani Kadim Kilisesi Adıyaman ve Çevre İller Metropolitliğini ziyaret edip, başta Adıyaman'da yaşayan Hıristiyan vatandaşlarımız olmak üzere tüm Hıristiyan âleminin Noel yortusunu tebrik ettik. İnşallah ilimizdeki ve ülkemizdeki bu barış ve kardeşlik ortamı ebediyen devam eder" şeklinde konuştu.

Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Ğriğoriyos Melki Ürek ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başkan Kılınç'a teşekkür etti.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ